Vino

Zgodba o vinu se na družinski kmetiji Leber Vračko prične davnega leta 1795, še danes tudi na Opok27 ohranjamo temeljna načela pridelave vina iz starih časov.

Naši vinogradi se raztezajo na sedmih hektarjih in so v večini zasajeni s tipičnimi štajerskimi belimi sortami. Lege vinogradov omogočajo optimalno izpostavljenost sončnim žarkom, pridne roke pa skrbijo za zdravje in lepoto vinske trte. Vse grozdje je ročno potrgano, s premišljeno selekcijo v trgatvi pa zagotavljamo najboljšo kvaliteto grozdja za naša vina. Ta brezkompromisni pristop zahteva v celoti zrelo in zdravo grozdje, le tako lahko posamezne sorte pokažejo svoj potencial in njihove posebnosti. V kleti je potem potrebno le ohraniti, kar se je v grozdju skrivalo. Vina sveže linije so zorjena v inoks cisternah, vina posebnih leg in posebnih letnikov pa zorijo v Barrique sodčkih ali amfori.

Ne, kar je trenutno moderno, ampak samo vina, ki jih tudi sama rada pijeva, najdejo pot v steklenico. Steklenice naših vin pa s svojo premišljeno oblikovno opremo tudi zrcalijo tudi našo skrb za estetiko.

Naše vinske vrednote: brez insekticidov, brez herbicidov, brez glifosatov, regionalna kakovost, minimalen poseg!

Peneča
vina

Ročna trgatev grozdja, pridelava penečih vin po različnih metodah

Sveža
vina

Ročna trgatev grozdja, 24 urna maceracija grozdja, fermentacija in zorenje v inox cisternah

Zorjena
Vina

Ročna trgatev grozdja, 24 urna maceracija grozdja, fermentacija in zorenje v rabljenih barrique sodčkih

Macerirana
Vina

Ročna trgatev grozdja, maceracija fermentacija in zorenje v inox cisternah

Vermut

alkoholizirano in aromatizirano vino, obogateno z limono, pelinom in drugimi zelišči