Macerirana vina

Ročna trgatev grozdja, maceracija fermentacija in zorenje v inox cisternah

2019

Laški rizling Macera

Zapnite si varnostne pasove: Popolnoma zrelo koščičasto sadje, živalske sledi, rosna gozdna tla in in in … Že na vonj se teh ekscentričnih moči komaj nasitimo. V ustih nato peneč furioso – ognjeno, aromatično in hkrati čudovito sveže. Polna moč v zaključku traja skoraj večno, arome postanejo še bolj poudarjene in veliki finale postane ognjemet arom in občutkov. Vau!

2019

Laški rizling Amphora

Nežna rdeče-zlata barva pusti, da pričakovanje raste – in potem: V nosu se med tesno prepleteno mineralnostjo nahaja cel niz arom. Včasih posušena zelišča, včasih suho sadje, včasih sveža meta, včasih ananas. Na okusu je spodaj fina slanost, na vrhu pridih karamele. Jasno strukturiran značaj drži zlato podobo arome v trdnem okvirju in naredi amforo veliko in hkrati dostopno.

2018

Sivi pinot Amphora

Zaradi žgoče opečnato rdeče barve pričakujemo nekaj ognjenega! Na hladnem, slanem morskem vetriču v nosu leži nežno trpka, smolnata podlaga, na kateri so združene arome slive, pomaranče in cimeta. Na okusu se strogost izgubi v plemeniti eleganci. Arome ostanejo prisotne še dolgo, dolgo brez razkazovanja, jasna struktura pa vodi do neskončnega, skoraj kremastega zaključka z željo po (veliko) več.

RAZPRODANO